Castit integrates with more than 30 applications with ease

Een uitgebreid overzicht van de belangrijkste kenmerken, voordelen en opties binnen narrowcasting software

Narrowcasting Software

Narrowcasting Software

Narrowcasting software heeft de communicatie tussen bedrijven en hun klanten, bezoekers en medewerkers een nieuw leven ingeblazen. Het heeft de communicatiestrategieën sterk veranderd en is niet meer weg te denken uit het huidige tijdperk. Met dynamische content en interactieve mogelijkheden worden traditionele, statische communicatiemiddelen snel vervangen. In dit artikel gaan we dieper in op narrowcasting software en de belangrijkste kenmerken, voordelen en mogelijkheden voor bedrijven van verschillende omvang uit verschillende branches. Bovendien helpen we u bij het kiezen van gebruiksvriendelijke software.

Narrowcasting software is een gespecialiseerd, IT-gerelateerd onderwerp waar u wellicht nog niet veel vanaf weet. We zetten alles voor u op een rijtje zodat u de beste en meest effectieve oplossing voor uw bedrijf kunt uitkiezen. Zo proberen wij het u zo makkelijk mogelijk te maken!

1. Introductie

1. Introductie

Narrowcasting software is een visueel communicatiemiddel dat digitale content weergeeft op een beeldscherm of display. Het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt - het promoten van producten en diensten, het delen van belangrijke ontwikkelingen of het tonen van real-time informatie. Online narrowcasting software is wat achter de schermen draait, en vormt het centrale punt voor bedrijven om hun content op te maken en te broadcasten naar schermen op verschillende locaties.

2. Wat is Narrowcasting Software?

2. Wat is Narrowcasting Software?

Narrowcasting software is het content management systeem (CMS) waarin bedrijven content kunnen aanmaken, inplannen en broadcasten naar één of meerdere schermen. Narrowcasting schermen kunnen op afstand van content worden voorzien, en zijn zo altijd up-to-date.

3. De Belangrijkste Functionaliteiten van Narrowcasting Software

3. De Belangrijkste Functionaliteiten van Narrowcasting Software

3.1 Contentbeheer

Content management, centraal beheer, is de belangrijkste component van narrowcasting software. Op één centrale plek kunnen gebruikers alle content beheren. In dit zogeheten “Content Management Systeem” komt alles samen en kunnen templates worden ontworpen, bestanden worden geüpload en content worden ingepland voor verschillende tijdstippen en data. Bovendien kunnen hier integraties worden gemaakt met externe systemen, zoals tickertapes en sociale media platforms. Dit vormt de basis voor wat er op de narrowcasting schermen getoond wordt.

3.2 Content inplannen

Door handige functionaliteiten in het Content Management Systeem kunnen gebruikers hun narrowcasting volledig automatiseren. Na het instellen hebben zij er geen omkijken meer naar. Gebruikers kunnen bepaalde content inplannen op vaste tijdstippen of data, of koppelen aan bepaalde data en sensoren. Bovendien kunnen zij instellen hoe vaak en hoe lang bepaalde content wordt afgespeeld.

3.3 Multimedia

In het content management systeem (cms) kunnen verschillende mediabronnen worden toegevoegd, zoals afbeeldingen, video’s, webpagina’s en social media feeds. De ene software biedt meer mogelijkheden dan de andere. Sommige narrowcasting software providers bieden zelfs de mogelijkheid om livestreams, IPTV en mobiele telefoons te integreren op het scherm.

3.4 Interactiviteit

Veel narrowcasting software kan een interactieve dimensie hebben. Interactieve functionaliteiten kunnen de betrokkenheid van bezoekers vergroten. Denk bij deze functionaliteiten aan touchscreen applicaties, QR-codes, NFC en beacons. Met interactieve touch applicaties kunnen bezoekers zelf benodigde informatie opzoeken of kunnen bedrijven andersom waardevolle informatie verzamelen vanuit bezoekers.

4. De Voordelen van Narrowcasting software

4. De Voordelen van Narrowcasting software

4.1 Verhoogde Betrokkenheid

Bedrijven kunnen narrowcasting inzetten om de bezoekerservaring te veranderen. Narrowcasting software maakt het mogelijk om de content een eigen draai te geven. Elk bedrijf heeft verschillende bezoekers en klanten met verschillende behoeften en interesses. Met gebruiksvriendelijke software kunt u daar precies op inspelen. De narrowcasting schermen bieden voor ieder soort publiek boeiende informatie. Interactieve content, dynamische schermen en aantrekkelijke vormgeving zorgen zo voor verhoogde betrokkenheid.

4.2 Een Gevestigde Naam

In het content management systeem kunnen gebruikers de huisstijl van het bedrijf consistent doorvoeren. Logo’s, templates en bedrijfskleuren kunnen worden verweven met de content. Het consistente gebruik van de huisstijl draagt bij aan een versterkte bedrijfsidentiteit en -imago. Dit kan ervoor zorgen dat bezoekers en klanten uw bedrijf sneller herkennen en herinneren.

4.3 Hogere Verkoopcijfers

Narrowcasting oplossingen kunnen de verkoop stimuleren door promoties aan te bieden en nieuwe producten onder de aandacht te brengen. Interactieve applicaties kunnen ervoor zorgen dat het aankoopproces nóg sneller verloopt. Zo kan narrowcasting snel en direct voor meer winst zorgen.

4.4 Gestroomlijnde Bedrijfsprocessen

Door de implementatie van narrowcasting worden bepaalde bedrijfsprocessen geautomatiseerd en gestroomlijnd. Door content in te plannen op vaste momenten en real-time updates in te stellen, worden deze taken uit handen genomen van werknemers. Narrowcasting schermen kunnen op afstand worden beheerd en voorzien van content.

4.5. Gerichte en Tijdgebonden Boodschappen

Met narrowcasting oplossingen kunt u uw content afstemmen op uw diverse publiek. In het Content Management Systeem kunt u content instellen voor verschillende tijdstippen, doelgroepen en locaties. Zo heeft u altijd een gerichte boodschap die relevant is voor het juiste publiek. Zo maakt u écht impact.

4.6. Schaalbaarheid en flexibiliteit

Narrowcasting oplossingen zijn schaalbaar en zo geschikt voor bedrijven van elke omvang. Of u nu één scherm heeft of een uitgebreid narrowcasting netwerk, de software wordt afgestemd op uw behoeften en groeit mee met uw bedrijf.

4.7. Meetbare Resultaten en Analytics

De meeste narrowcasting oplossingen bieden de mogelijkheid om resultaten te meten door middel van analytics. Zo kunt u precies zien hoe effectief uw content is en of u het gewenste resultaat behaalt. Door te meten hoe groot de betrokkenheid van het publiek is, hoe vaak de content wordt bekeken en hoeveel conversies de narrow casting oplevert, kunt u anticiperen en uw content naargelang aanpassen.

5. De Meest Gebruiksvriendelijke Narrowcasting Software

5. De Meest Gebruiksvriendelijke Narrowcasting Software

De aanschaf van een narrowcasting systeem gaat niet over één nacht ijs. Er zijn veel narrowcasting software aanbieders die uitgebreide functionaliteiten aanbieden en in uw behoefte kunnen voorzien. Wij hebben een aantal belangrijke functionaliteiten voor u op een rijtje gezet, waarvan wij vinden dat u ze goed in overweging moet nemen om tot de beste keuze te komen. Zo weet u zeker dat u straks effectieve, professionele narrowcasting kiest voor uw bedrijf.

5.1. Een Uitgebreid Narrowcasting systeem

Gebruiksvriendelijke narrowcasting software moet een uitgebreide toolkit hebben, waarmee u gemakkelijk uw narrowcasting scherm(en) kunt beheren en originele content kunt creëren en inplannen. Hoe meer opties het Content Management Systeem heeft, des te beter kunt u uw narrowcasting afstemmen op uw doelgroepen. Zo kunt u een unieke bezoekerservaring leveren.

5.2. Gebruiksvriendelijke software

Gebruiksvriendelijke narrowcasting software is belangrijk. Gebruikers moeten makkelijk door het systeem kunnen navigeren en contentbeheer moet geen complex proces zijn. Zonder technische kennis moet u al een heel eind kunnen komen. Standaard templates en makkelijke designfuncties helpen daar een handje bij. Een gebruiksvriendelijk cms die u verder helpt in het systeem en simpele, maar geavanceerde functies biedt is een must.

5.3. Integratiemogelijkheden

Veel bedrijven hebben de wens om externe systemen en databronnen te koppelen met hun narrowcasting oplossing. Als er al gebruik wordt gemaakt van andere systemen en platformen, is het wel zo makkelijk als alles met elkaar in verbinding komt te staan. Door externe data te kunnen koppelen met narrowcasting, zoals social media, real-time data of andere software applicaties, kunt u nog meer kanten op.

5.4. Een betaalbare narrowcasting oplossing

Als u zich moet houden aan een bepaald budget, bent u waarschijnlijk op zoek naar een betaalbare narrowcasting oplossing. Echter is het niet de bedoeling dat u inlevert op belangrijke features. Houd daarom rekening met de eerder genoemde gebruiksvriendelijkheid, integratiemogelijkheden en uitgebreidheid van het narrowcasting systeem. Betaalbare narrowcasting software is niet per se de minder goede optie!

Naast de uitgebreidheid van de algemene features van narrowcasting software, is het ook belangrijk dat het aansluit op uw specifieke behoeften. Wellicht kunt u uit de voeten met een one size fits all oplossing, maar het kan ook zo zijn dat een narrowcasting oplossing op maat voor u beter geschikt is.

6. Hoe kiest u de beste narrowcasting oplossing voor uw bedrijf?

6. Hoe kiest u de beste narrowcasting oplossing voor uw bedrijf?

Wat voor u de beste narrowcasting software is, hangt af van een aantal factoren, zoals uw budget, doelstellingen en gewenste functionaliteiten. Bovendien is het belangrijk dat de narrowcasting software handig opgezet is en u verscheidene schermen op afstand kunt beheren vanuit één systeem. Hier zijn een aantal tips bij het kiezen van geschikte, gebruiksvriendelijke software:

6.1. Denk na over uw doelstellingen

Voordat u narrowcasting software overweegt, is het belangrijk om te bedenken wat uw doelen zijn en wat u eruit wil halen. Wilt u narrowcasting gebruiken om producten onder de aandacht te brengen en verkoopcijfers te stimuleren, of is uw doel om informatie aan bezoekers te verschaffen? Als u helder weet wat uw doelen zijn, is de kans dat u geschikte software kiest een stuk groter.

6.2 Stel uw budget vast

De prijzen van narrowcasting software zijn uiteenlopend, afhankelijk van de gewenste features en het support level. Stel uw budget vast en zoek daarbinnen naar de beste digital signage software optie.

6.3 Let op de functionaliteiten en het support level

Verder is het handig om te letten op de functionaliteiten en het support level van narrowcasting software (aanbieders). Het is belangrijk dat u makkelijk content kunt creëren, deze kunt inplannen en mogelijkheden tot interactiviteit heeft. Voor een hoog support level moet u letten op bereikbaarheid van de supportafdeling, responstijd en begeleiding in het systeem.

7. Castit narrowcasting software

7. Castit narrowcasting software

Castit biedt gebruiksvriendelijke narrowcasting software voor bedrijven van elke omvang. Vanuit één centraal systeem kunnen bedrijven meerdere schermen tegelijk beheren en daarvoor boeiende content creëren en inplannen. Met een uitgebreide narrowcasting toolkit kunnen bedrijven hun content vormgeven op hun eigen manier. Door de mogelijkheid om afbeeldingen, video’s, web content en social media feeds in te voegen, kunnen zij hun boodschap overbrengen op een creatieve manier. Door de inplanfunctie kan content worden afgewisseld en is er voor iedere doelgroep wat wils.


Omdat Castit biedt een gratis versie die u onbeperkt kunt gebruiken. Geen proefperiode, maar gratis en vrijblijvend. Als u meerdere schermen tegelijk op afstand van content wil kunnen voorzien of een narrowcasting oplossing op maat nodig heeft, kunt u kiezen voor een prijsplan

8. Conclusie

8. Conclusie

Kortom: narrowcasting software is een effectieve manier voor bedrijven om te communiceren met hun klanten, bezoekers en medewerkers. Een goede narrowcasting oplossing kan de betrokkenheid verhogen, de bedrijfsidentiteit versterken, verkoopcijfers stimuleren en bedrijfsprocessen gestroomlijnder maken. Door een oplossing te kiezen die goed aansluit op uw bedrijf, kunt u echt meters gaan maken.

9. FAQ

9. FAQ

Wat is narrowcasting software?
Narrowcasting software is een visueel communicatiemiddel. Het wordt gebruikt door bedrijven om belangrijke informatie te delen met klanten en bezoekers en tevens de interne communicatie richting medewerkers te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van narrowcasting?
Narrowcasting heeft een lange reeks voordelen. We hebben de drie belangrijkste voor u uitgekozen. Ten eerste wordt de betrokkenheid van klanten, bezoekers en medewerkers verhoogd omdat u met narrowcasting meer de aandacht kunt trekken middels dynamische en interactieve content. Daarnaast tonen narrowcasting schermen altijd actuele informatie; in het content management systeem kunnen snel en gemakkelijk belangrijke wijzigingen worden doorgevoerd, waardoor er altijd relevante informatie wordt getoond. Als laatste is narrowcasting een kostenbesparende oplossing. Dat zou u niet meteen bedenken, door de hoge initiële investering, maar u bespaart veel kosten op het vervangen, wijzigen en plaatsen van statische informatieborden.

Hoe kunt u met narrowcasting uw bedrijf op de kaart zetten?
Met narrowcasting kunt u een sterkte bedrijfsidentiteit neerzetten. Door schermen te hangen op strategische plekken en belangrijke informatie te delen over uw bedrijf, maakt het publiek kennis met u. U heeft zo de mogelijkheid om aankondigingen te doen, bedrijfsnieuws te delen en promoties uit te lichten. Bovendien helpt consistente doorvoering van de huisstijl op de narrowcasting schermen bij de vestiging van een sterke bedrijfsidentiteit.

Hoe kan digital signage de verkoopcijfers stimuleren?
Narrowcasting biedt de mogelijkheid om digitaal te adverteren. Op een creatieve manier kunt u nieuwe producten en promoties delen en bezoekers aanzetten tot bepaalde aankopen. Dit kan leiden tot een stijging in verkoopcijfers.

10. Een Doorlopende Aanbieding

10. Een Doorlopende Aanbieding

Zoals eerder kort genoemd, bieden wij een gratis versie van onze narrowcasting software die ongelimiteerd beschikbaar is. Via deze link kunt u zich hiervoor registreren. U heeft meteen toegang tot het Castit narrowcasting systeem en kunt het draaien op bestaande hardware. Bent u op zoek naar uw eigen narrowcasting systeem op maat? Wilt u de eigen huisstijl verwerken in uw narrowcasting systeem? Neem dan contact met ons op.

Met Castit narrowcasting software kunt u op een creatieve en boeiende manier belangrijke informatie delen met klanten, bezoekers en medewerkers. Zo verbetert u de interne communicatie en verhoogt u de betrokkenheid van het publiek. Meld u zich nu aan en begin vandaag nog met broadcasten!